ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΦΩΤΕΙΝΗ» ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΟΝΗ!!
Φωτο/Βίντεο: Πέτρος Πετρίδης
Φίλες και φίλοι, «ΦΩΤΕΙΝΗ», άλλο ένα αριστουργηματικό έργο της πολυβραβευμένης Συγγραφέας και Ποιήτριας, Ευρυδίκης Περικλέους – Παπαδοπούλου, ζωντανεύει, υπέροχα, επί σκηνής από την Θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις», σε Σκηνοθεσία της μοναδικής Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά.
Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο βαθιάς έρευνας που παρουσιάζει τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και που εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’50 στην αποικιοκρατική τότε Κύπρο, ακολουθώντας τη ζωή της Φωτεινής, η οποία καταφέρνει να διαφύγει μαζί με την κορούλα της τη σφαγή στην προκυμαία της Σμύρνης τον Αύγουστο του 1922, και μέσα από δραματικές συνθήκες, που βιώνει στο καράβι με άλλους πρόσφυγες, φτάνει στη Λάρνακα αποφασισμένη να στεριώσει στη νέα πατρίδα.
Η καταξιωμένη Συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους – Παπαδοπούλου, καταφέρνει να μας μεταφέρει την τραγική αυτή ιστορία με φόντο την αγάπη των ανθρώπων της Σμύρνης για την μουσική, τις τέχνες, τον πολιτισμό.
Τους ρόλους ερμηνεύουν συγκλονιστικά οι ηθοποιοί: Έρικα Μπεγέτη, Χριστιάνα Λάρκου και Χάρης Αττώνης ενώ, επί σκηνής, ο εξαίρετος Μουσικός, Γιώργος Καλογήρου, ερμηνεύει συνθέσεις του σε στίχους της Ευρυδίκης Περικλέους – Παπαδοπούλου, προσδίδοντας άλλη διάσταση στην παράσταση.
Το αρμονικά δεμένο με το χθες σκηνικό και η πιστή ενδυματολογία της Θέλμας Κασουλίδου, ο υπέροχος σχεδιασμός φωτισμού της Καρολίνας Σπύρου και ο άψογος Χειρισμός Φωτισμού και Ήχου από τον Αντρέα Καρσερά, έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παράστασης.
Η πρεμιέρα δόθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες βράδυ 22 Ιουλίου 2022, στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο Εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου του πανέμορφου χωριού Κάτω Μονή, επαρχίας Λευκωσίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τα παιδιά-θεατές παρακολούθησαν την παράσταση με προσοχή και ενδιαφέρον.
Τον κόσμο και τους συντελεστές της παράστασης καλωσόρισε ο δραστήριος Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Ματσούκας, ο οποίος, στο τέλος της πρεμιέρας, μαζί με τα εκλεκτά μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με χαμόγελο στα χείλη, μας έδειξαν τι εστί κυπριακή παραδοσιακή φιλοξενία!! Τους ευχαριστούμε ολόψυχα και γι’αυτό!!
Η παράσταση που πραγματικά αξίζει να δείτε κάνει περιοδεία στην ύπαιθρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, με είσοδο ελεύθερη.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους!!